tirsdag den 5. november 2013

Madpandekager

Der er ikke noget som pandekager, der kan tage én tilbage til barndom, hygge og mormor. Og jeg eeeeelsker pandekager. I dag har jeg forsøgt mig med madpandekager med majsmel og kikærtemel. Fyldet er ganske simpelt men rigtig lækkert, og smagte en smule mexicansk sammen med den svage smag af majsmelet.



Here goes.

Pandekagerne:

1 dl Majsmel
1 dl Kikærtemel
2 dl Hvedemel
1 dl hørfrøslim (kan erstattes med 1 god tsk bagepulver) hørfrøslim laver du sådan her.
2 dl Plantemælk (jeg brugte havre drik)
2 dl Vand
1½ spsk Gærflager
Salt
Paprika
Gurkemeje (udelukkende for farvens skyld) ;)

Bland de tørre ingredienser sammen, og hæld derefter de våde i. Pisk godt og lad dejen hvile 10 - 15 minutter, før du steger dem på en pande med lidt fedtstof.



Der bliver til sådan ca 4 personer.

Fyld:

1 squash
1 rød peberfrugt
1 løg
2 fed hvidløg
lidt chili
paprika
salt

Renses og skæres ud, puttes i en lille gryde med en smule vand i bunden. Og koges til squash ternene begynder at miste faconen. Smag til med krydderier.

Desunden havde jeg humus i pandekagen som fyld. Jeg havde mast kikærterne med en gaffel i stedet for at blende, for at få en lidt grovere version. Min humus opskrift er her.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar