fredag den 28. juni 2013

Sandwich i madkassen

Hvis du skal på tur, arbejde, skole eller andet, hvor det er rart at have madpakke med så se lige her engang.
Jeg elsker madpakker, men jeg gider også bruge de 10 - 20 minutter det tager, at lave den lidt ekstra lækker. Det kan være grønne salater, salat med couscous eller bulgur, eller det kan være en lækker sandwich, hvilket er hvad jeg har tænkt mig, at skrive om i dag.

Hjemme bikset sandwich, med, humus, salat blade, bønnespirer, radise, 
agurk og hjemmelavet grøn delle.


Jeg bager gerne brødet selv. Bager gerne en stor portion en gang i ugen eller hver 2. uge og fylder fryseren. Så først og fremmest kommer lige opskriften på nogle nemme og lækre boller, med masser af kerner:

Brød:
5 dl lunken vand
50 g gær
1 god tsk Salt
1/2 tsk sukker
1 revet gulerod eller æble
Masser af kerner, Solsikke, Græskar, hørfrø eller sesam. (Eller dem allesammen på en gang).
Fuldkorns mel som du lige selv føler for. Jeg bruger tit fuldkorns spelt mel fra Lidl.
Grahamsmel eller andet groft. Måske havregryn
Hvedemel.

Gæren opløses i det lunkne vand. Salt, sukker, kerner og gulerod/æble blandes i sammen med 2 dl fuldkorns mel og 1 dl groft mel/havregryn. Gerne mere hvis du tør ;)
Rør den tynde dej sammen til det hele er godt blandet. Hvedemelet skal i lidt efter lidt til dejen samler sig, men stadig er for fugtig til at ælte (det bliver du nemlig snydt for i denne opskrift). Så lægger du et viskestykke over skålen med dej og lader den hæve minimum 30 minutter.

Inden du former bollerne skal der lige røres et par omgange i dejen, så "luften går af ballonen". Og ellers formes bollerne med en våd ske, dyp i koldt vand mellem hver bolle. Og hvis du vil lave sandwich brød, pitabrød eller burgerboller, laver du selvfølgelig større boller, og så kan du med fordel trykke dejen lidt flad på bagepladen (igen brug en våd ske, ellers bliver det noget værre noget).

Bollerne hæver imens ovnen bliver varm. Bages i 15-20 minutter ved 200 grader.


Og herfra kræver det bare lidt fantasi og noget grønt ;)

Smør eventuelt over og under bolle med humus, læg salatblade eller frisk babyspinat i, bønnespirer, tomat, agurk, radiser, revet gulerod. Måske en grøn delle , eller marineret tofu, stegt lidt sprød på panden. Champignon, peberfrugt eller hvad du lige ønsker dig allermest. Igen fantasi, og så husk at passe godt på, hvis folk ser dig spise. Det vækker grim misundelse, med så flot en madpakke !!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar