lørdag den 7. december 2013

Julekonfekt

I dag var store jule-bage-dag sammen med mine søstre. Og da jeg ikke live var til julekager, gav jeg mig til at lave konfekt. Det blev til fine julekugler af den sundere slags, og den knap så sunde, men lækre udgave af Cornflakes toppe.Kuglerne:
10 bløde dadler uden sten
10 tørrede abrikoser
½ dl valnødder
2 spsk græskarkerner
½ dl havregryn
½ dl kokosmel
saften fra ½ appelsin
1 tsk kanel
1 spsk kakao
½ tsk salt

Det hele undtagen kokosmel og havregryn blendes sammen, til det er godt og grundig blandet, Hvis du godt kan lide en lidt mere grov struktur, så lad være med at blende for meget. Jeg brugte en lille minihakker, og måtte skubbe "massen" ned fra siderne indimellem. Men prøv dig frem.
Kokosmel og havregryn tilsættes. Igen mærk efter om du synes der skal mere eller mindre i. Alt efter hvilken konsistens du ønsker.

Så triller du kuglerne og ruller dem i kokosmel. På køl med dem og så er der guf ! De bliver lidt mere lækre og faste når er har fået lov at stå og køle lidt ned.Toppene:

De er så simple at det næsten gør helt ondt. Men de er gode.

1 plade orangechokolade (100g)
1 plade almindelig chokolade (100g)
tørret aprikos skåret i tern
græskarkerner
cornflakes

Du smelter chokoladen. Enten i en chokolade-smelte-maskine, eller over vandbad. HUSK at det ikke må blive for varmt uanset hvilken metode du bruger.

Bland chokoladen og de andre ingredienser, og form små toppe på et stykke bagepapir. Lad dem stå og køle af. Taaadaaaa !

Jeg dryssede små frysetørrede hindbær på toppen. Hvilket faktisk gav en god syrlig smag til alt det søde. Og så lavede jeg et forsøg med at fylde lidt aprikos, græskarkerner og cornflakes i små forme, og hælde en smule chokolade over. Det blev sådanset også udemærket.Det er jo det det hele handler om. At turde lege og eksperimentere med det. Nogen gange bliver det noget juks, andre gange gør det ikke rigtig nogen forskel, og så er der de gange hvor det hele bare synger perfekt sammen, og ender ud i genialitet :D


Ingen kommentarer:

Send en kommentar