onsdag den 18. september 2013

Omelet love og Århus forelskelse !

Jeg var i Århus og besøge min søster i sidste uge. Vi hyggede os, og gik Århus' gader tynde. Og så fik jeg stillet min nysgerrighed mht et par steder jeg har haft lyst til at besøge. Det ene sted er "Pølsekiosken Trøjborg" hvor jeg fik en mega god vegansk "Hotter". Det andet sted er Café Gaya, hvor jeg fik et lækkert stykke Chokolate Pie, Varm Chokolade (med soyamælk selvfølgelig), og en humus sandwich to go. Rigtig dejligt sted, med masser af hygge og god stemning.
Det var rigtig fedt at komme ud og spise, uden at skulle vælge det sted med den bedste salatbar. Der er så mange muligheder i Århus som, bare ikke findes her i nærheden af lille Ansager. Jeg overvejer godt nok at flytte til Århus. Men hvor vil jeg bare være bange for at blive ensom... Jeg kender kun min søster og hendes Kæreste i Århus... Og jeg er måske ikke den person i verden der har nemmest ved at få nye bekendtskaber. Tja, der er meget der skal tænkes igennem vinteren over.En af de ting der virkelig satte flytte-lysten igang i mit hoved var en helse-kost butik vi tilfældigvis kom forbi. De havde ALT !!!! Virkelig alt ! Jeg følte mig som en seriemorder i en våbenbutik, og med julelys i øjnene trissede jeg rundt og ønskede og ønskede alle mulige ting fra hylderne.
En af de ting jeg købte, var kikærtemel. Og det har jeg eksperimenteret lidt med de sidste dage, og nu skal i bare se hvad der kom ud af det:Kikærte omelet grundopskrift:


1½ dl Kikærtemel
1 dl vand/plantemælk
salt
peber
1 spsk gærflager
2 tsk bagepulver

tilsæt selv andre krydderier, efter smag og behag, og alt efter fyldet.

Rør dejen sammen, den skal gerne være lidt tykflydende, og lad den hvile i 5 minutter. Hæld dejen på en varm pande, og læg dit fyld ovenpå. Jeg brugte tomat, løg, ærter, gulerod og seitan. Omeletten skal have ca 10 minutter, jeg valgte at vende min, for at den ikke skulle blive for mørk på bunden. Og så fordi stegte tomater smager vidunderligt.


Små omeletter med kartoffel og spinat:

1 dl kikærtemel
½ - 1 dl hakket spinat (Jeg brugte dybfrost, det svarer til 3 portions "kugler")
1 dl vand
2 kogte kartofler, most med en gaffel.
salt
peber
paprika
karry
1 spsk gærflager
1 tomat i skiver
2 tsk bagepulver

Bland det hele sammen, og lad dejen hvile i 5 minutter. Fordel dejen på panden i små klatter. Der bliver ca 5 små omeletter. Og de skal også have godt 5 minutter på hver side.


Man kan garanteret lave dejen noget tyndere, og derved lave kikærte pandekager. Jo jo, der er masser der skal eksperimenteres med i det lille
køkkenet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar