fredag den 11. oktober 2013

Risotto og Fennikel

Bare fordi det er dejligt at fejre glade mærkedage, og fordi jeg elsker at prøve nye ting i køkkenet.

Det var 6 år siden jeg smed al min medicin ud, og tog en kold tyrker i Onsdags, (den 9. Oktober 2013). Og hvilken fantastisk anledning til at lave en lidt ekstra-lækker frokost.
Jeg har aldrig før smagt fennikel, og der var lige et smukt eksemplar i brugsen i Onsdags. Så haps til den, og så skulle der eksperimenteres.



Risottoen var meget simpel. Ganske almindelig grundopskrift:

1 dl grød eller risotto ris
1 liter grøtsags bouillon
1 løg
1 fed hvidløg
en smule bladselleri
lidt balsamiko vineddike
salt og peber

Det grønne svitses kort i lidt olie, i en lille gryde. Derefter svitses risene med. Hæld en smule balsamiko vineddike i, lad det koge ind i risene/ fordampe før du tilføjer den første smule bouillon. Tilføj kun lidt ad gangen, så risene ikke ligger og svømmer rundt, men kun lige så de har lidt væde hele tiden. Husk at røre rundt hele tiden, så det ikke brænder på bunden. Det tager ca 20 minutter, før risene er færdige. Hvis du løber tør for bouillon-vand undervejs, så brug vand i til resten. Smag til med salt og peber. Og drys evt med frisk persille.

Fennikel ala James Price:

Jeg har set et afsnit af Pricew og Blomsterberg hvor James lavede de flotteste gullige fennikel, (også serveret med risotto). Og det skulle være min inspiration.

1 fennikel delt i kvarte
1 løg
1 hvidløg
balsamiko vineddike
gurkemeje
salt og peber
boullion vand

Hakket løg og hvidløg svitses på panden i lidt olie, de 4 stykker fennikel lægges på panden, og der hældes en smule balsamiko vineddike ved. Lad det stege lidt før du drysser gurkemeje på, og hælder grøntsagsbouillon ved. Der skal bruges 2-3 dl bouillon i alt. Der skal kun være en centimeter væde ved de 4 stykker fennikel, men sørg for at der hele tiden er være ved. Og vend stykkerne forsigtigt indimellem. De skal have 15-20 minutter. Drys med salt og peber.

Server f.eks med stegte gulerødder og lidt bladselleri.

Det var virkelig lækkert, og ikke mindst rigtig flot. Gurkemejen giver ikke nogen smag som sådan, men giver til gengæld en virkelig flot farver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar