mandag den 10. juni 2013

Inspiration til sommerens grill aftener.

Sommer er grill sæson, og grill betyder for mange mennesker, kød med kød og mere kød. Men sådan behøver det slet ikke at være.

 Her kommer der et par af mine grill favoritter indtil videre denne sommer.
Jeg håber det kan inspirere jer til grønnere grillning, eller hjælpe jer lidt på vej, hvis i får veganer på besøg ;)


Majs er altid godt. Kog de hele majskolber i let saltet vand i 5-7 minutter. Og smid dem på grillen til de bliver lidt mørke.
du kan også lade de friske majs beholde bladene, og grille dem med frakken på. De skal have længere tid end når de koges, og bladene bliver kul sorte, men beskytter dermed også selve majsen, så den ikke bliver branket.
Grillspyd er jo en helt vidunderlig ting. Og de kan varieres ud i det uendelige. Jeg kan anbefale babymajs , champignon (masser af champignon), peberfrugt, løg, hvidløg, små kogte kartofler, tomat, squash og så videre. 
Man kan pensle spydene med olie eller marinade, for at gøre dem ekstra lækre, men det er slet ikke et must.Grønne burgere er næsten alt for simpelt, men virkelig gode. De kan laves uden fantasi eller overnaturlige køkken evner. Burger bolle (enten hjemme kreeret, eller købt, og tjekket at der ikke er mælkeprodukter eller andet halløj i), ketchup, sennep, salat, tomat, agurk og klap-sammen-og spis. Men  den kan også avanceres en smule, med for eksempel store grillede champignon, grillede squash skiver, grillede asparges, gulerods skiver, rødbede eller hvad man lige finder på. Du kan også gå helt agurk, og kokkerere en flok veganske firkadeller eller bøffer. Dem kommer der opskrift på senere, det lover jeg. Men ellers er det jo bare at søge opskriften på nettet. (Google is your friend).Og hvis du har fået fat i en flok soya eller tofupølser, så var det nærliggende at lave en grøn hotdog, (jeg må så indrømme at jeg ikke kunne nøjes med en enkelt "hotter" i Lørdags da vi grillede med vennerne). Men vær lige opmærksom på at pølserne ikke får for lang tid på grillen, de skal faktisk kun lige varmes op. Andet hurtigt er bagekartofler, pak ind i staniol og smid dem ned til kullene. Ingen kommentarer:

Send en kommentar