mandag den 17. juni 2013

Marinade skal der til.

Marinade er godt til rigtig meget. (Tofu, Champignon, grillspyd, squash). Og ikke mindst når der skal grilles. Så her kommer et par simple opskrifter. Jeg har ikke skrevet blandingsforhold, da det er en smagssag, og der er ikke noget farligt i, så smag dig frem:



Hvidløg og Citron Marinade:
Presset hvidløg
Frisk Citronsaft
Olivenolie
vand
salt
peber
Hakket frisk persille
Fint snittede Forårsløg
(hvis man er til det stærke, kan man tilsætte frisk chili)

Rød Grill Marinade:
Ketchup
Brun farin
salt
peber
en smule presset hvidløg
Paprika
Sennep
vand
Olie

Krydret marinade: 
Olie
Presset hvidløg
salt
peber
Timian
Rosmarin
Basilikum

Sød Appelsin Marinade:
Saft fra en appelsen
Agavesirup
salt
peber
krydderurter alt efter hvad den skal bruges til. Hvis det er rodfrugter er bl.a timian og rosmarin godt.





Jeg forsøger så vidt muligt at bruge friske krydderurter, men det er ikke altid de lige er ved hånden. Så her er det rart at have en veludrustet krydderihylde med div tørre af slagsen.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar